De eerste dagen met Timothy in de Nederlandse lente

Wat is het heerlijk om weer thuis, met zijn vijven en in Nederland te zijn! Wat boften we met het heerlijke lenteweer!

Donderdagochtendvroeg zijn we geland op Schiphol. Daar stonden de Wolfjes al als eerste klaar- en konden we door het glas Timothy laten zien. En nog wat later kwamen daar papa en Rivka en opa en oma’s bij. Alles ging heel snel en voor we het wisten liepen we naar buiten; al die blije gezichten, spandoek en ballonnen! Wow! Heerlijk om iedereen weer even te knuffelen.

We zijn lekker snel naar huis gegaan om daar koffie en taart te doen en met Merlin te knuffelen.  Toen we uit de auto stapten, liepen Rivka en Esther met Timothy in hun midden hand in hand naar ons huis toe. Wat een mooi gezicht!

Om negen uur was het huis weer leeg en konden wij rustig aan het huis verkennen. Timothy begon meteen met spelen. Dan realiseer je je pas hoeveel speelgoed en speelplekken je in en rond het huis hebt. Wat een luxe! 3 kinderen maken natuurlijk wel drie keer zoveel troep, eten meer, meer wassen draaien, meer afwas en er zijn meer boodschappen nodig. Maar daarbuiten merk je weinig verschil.

De eerste dagen was alles feest. Het huis is versierd, er staan overal bloemen, telefoontjes en kaarten stromen binnen. En we genieten van alle kleine dingen: Wandelen in het park met Merlin, Timothy in de buggy, Timothy met zijn zussen in de bakfiets, wandelen naar de buurtwinkeltjes,het Nederlandse eten, de kadootjes, buiten spelen in de zon, het eerste bezoek wat langskwam, het eerste feestje waar we heen gingen. Timothy past zich moeiteloos aan, slaapt goed, eet goed en is zijn nieuwe omgeving aan het verkennen. ‘sOchtends vroeg komt hij hand in hand met Esther, met wie hij op de kamer slaapt, naar onze kamer toe gelopen. De afgelopen dagen zijn we met zijn allen thuis geweest omdat Rivka al ruim een week ziek is. Deze week beginnen Rivka en Esther weer op school cq peuterspeelzaal. Ze zijn blij om weer terug te zijn bij hun klasgenootjes.

We zijn ook weer begonnen met het vervolg van de procedure. Timothy is ingeschreven bij de gemeente, aangemeld bij de IND, bij de huisarts, tandarts etc. Allemaal verplichte stappen die ook het nodige werk kosten. Het is wel weer even aanpassen om van het lome Afrikaanse ritme naar het snelle en meerdere-dingen-tegelijk- ritme van Nederland te schakelen. Daarom proberen we het de komende weken (voor zover mogelijk) zo rustig mogelijk te houden voor Timothy. Binnenkort zal het aankomstkaartje bij jullie in de bus landen. Daar gaan we deze week mee aan de slag.

2 thoughts on “De eerste dagen met Timothy in de Nederlandse lente

  1. Welkom thuis in het heerlijke zonnige NL. Met plezier heb ik jullie weblog meegelezen 🙂 en fijn dat jullie als gezin nu weer bij elkaar zijn. Geniet van jullie mooie kinderen. en als je een kaartje over hebt, zou ik er graag eentje ontvangen voor in het plakboek van mijn kinderen. 🙂

    Groetjes van Jacqueline (mama van Joey en Nifèmi)

Laat een bericht achter...

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s